top of page
DSC8830.JPG

DWIGHT DISSELS

Dwight Dissels werd bekend bij het grote publiek tijdens The Voice of Holland en The Passion in 2017. Zijn roots liggen in de gospelmuziek, maar met zijn Nederlandstalige muziek is hij niet meer weg te denken uit de soul & popscene.

 

Met singles als ‘Alles komt goed‘, ‘Echte Nederlander‘ en ‘Altijd mijn kind’ brengt hij Nederlandstalige soul met een duidelijke boodschap.

 

De man met de eeuwige schaterlach wilt de luisteraar met zijn warme stem een hoopvolle boodschap brengen waar je blij van wordt! 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram DWIGHT DISSELS
  • YouTube

My Story

Dwight Dissels (1981) werd geboren in Zaandam en groeide op in een modaal, christelijk gezin. Toen de jonge Dwight 10 jaar oud was, overleed zijn vader. In zijn tienerjaren waren voetbal en muziek één van de uitlaatkleppen om dit

verdriet te verwerken. Plichtsgetrouw bezocht hij wel, samen met zijn twee zussen, iedere zondag de kerk. Daar hoorde hij

zijn moeder in het kerkkoor zingen. Maar omdat de bal voor Dwight toen belangrijker was dan God, was hij vaak voor het slotakkoord al weer op zijn trapveldje te vinden.

Dat bleef zo tot hij op zijn 19e een gospel conferentie bezocht met een aantal bekende Amerikaanse gospelzangers. Daar zou zijn leven veranderen. De muziek en de positieve boodschap van het gospel vielen als een warme

deken over hem heen. Dwight ruilde zijn voetbalschoenen in voor een microfoon en nam zanglessen. Eindeloos werd het VHS

videobandje van gospelheld Donnie McClurkin in huize Dissels afgespeeld.

Dwight went on a mission...

De christelijke levensovertuiging die zijn ouders hem wilden meegeven,

ontdekte hij zelf in de gospelteksten. Dwight steekt niet onder

stoelen of banken hoe hij in het leven staat. Open en eerlijk vertelde hij hierover bij

The Voice of Holland, ongeacht hoe het publiekdit zou beoordelen.

Dwight’s hoofdrol als Jezus, in The Passion van 2017, was voor hem een

persoonlijk hoogtepunt.

Toch is dit niet het belangrijkste voor hem.

Nu hij zelf een gezin heeft, begrijpt hij dat de zoektocht naar een moreel kompas voor iedereen anders is. En daarbij gaat het Dwight eigenlijk nooit om de artiest Dwight. Hij wil vooral de vader zijn die hij zelf nooit gehad

heeft. Dat hij daarnaast nog steeds een aardige indraaiende corner kannemen, is mooi meegenomen.

Shirma Rouse_5.jpg

SHIRMA ROUSE

Shirma Tamara Rouse, ook wel de Dutch Queen of Soul genoemd, werd geboren op Curaçao en is opgegroeid op Sint Eustatius. Shirma is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

My Story

Haar muzikale carrière, welke inmiddels al 20 jaren telt in Nederland, start zij als backing-vocal voor artiesten zoals Anouk, Alain Clark en Candy Dulfer. Als Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival wordt Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. Inmiddels heeft zij zeven albums uitgebracht waarvan het album Shout It Out Loud in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs. Naast het behalen van deze prijs, vertolkte Shirma in 2015 de rol van Maria in The Passion.

In 2017 stond Shirma op geheel eigen wijze stil bij de 75e geboortedag van ‘The Aretha Franklin’ met haar The Queen of Soul Celebration Tour, een concertreeks in binnen- en buitenland en een reprise van de door Shirma Rouse zelf geschreven theatershow Shirma sings Aretha. Daar bleef het niet bij, want in 2018 bracht zij nogmaals een eerbetoon uit, ditmaal tijdens Ladies of Soul in de Ziggo Dome.

 

Naast haar zangtalent houdt Shirma zich bezig met uiteenlopende projecten, zo is ze vocal coach  voor verschillende muzikanten, geeft les op conservatoria, produceert ze muziek en geeft ze masterclasses. Ook in de keuken heeft ze helemaal haar draai gevonden, tijdens Shirma’s Soul Kitchen combineert ze haar twee liefdes: zingen en koken. In 2021 bracht ze het gelijknamige kookboek Shirma’s Soul Kitchen uit, een musthave voor alle foodies, voor de liefhebbers van soul food, voor iedereen die van lekker eten houdt. In hetzelfde jaar bracht ze haar nieuwe single Make it Happen uit. Dat deze Rotterdamse souldiva van alle markten thuis is, mag dan ook wel duidelijk zijn.

elvis e (2).JPG

ELVIS E

Elvis E is in de gospelwereld een bekende naam. Niet alleen in Nederland en Afrika, ook in bijvoorbeeld Amerika, Canada en Spanje. Elvis E vult zijn agenda tegenwoordig met mooie opdrachten als zanger, dirigent, music director of producer.

Elvis E bracht twee albums uit en werkt continu aan nieuw materiaal. Met zijn muziek wil Elvis E mensen verbinden en harten weer compleet maken. Met zijn krachtige muziek, positieve levenshouding en brede glimlach slaagt hij daar goed in.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • YouTube

My Story

Op vierjarige leeftijd startte Elvis E zijn muzikale loopbaan. Hij begon als drummer, pianist en zanger in de kerk en werd op latere leeftijd producer voor diverse gerenommeerde gospelartiesten. In 2004 verhuisde Elvis E naar Nederland om hier een evangelisatieproject te leiden in een kerk in Almere.

In Nederland bleef Elvis E muziek maken en startte hij zijn productiebedrijf Ediasproduction. Als producer én als artiest werkte Elvis E hier al samen met gevestigde zangers, zoals Dwight Dissels, Ruth Jacott en Berget Lewis.

Elvis E is in de gospelwereld een bekende naam. Niet alleen in Nederland en Afrika, ook in bijvoorbeeld Amerika, Canada en Spanje. Elvis E vult zijn agenda tegenwoordig met mooie opdrachten als zanger, dirigent, music director of producer.

Elvis E bracht twee albums uit en werkt continu aan nieuw materiaal. Met zijn muziek wil Elvis E mensen verbinden en harten weer compleet maken. Met zijn krachtige muziek, positieve levenshouding en brede glimlach slaagt hij daar goed in.

bottom of page